del 30 de juny al 7 d'octubre de 2012
Els èquids van jugar un paper clau en l'antiga societat ibèrica: des de la guerra, a les creences en el més enllà, passant per la vida diària i l'economia domèstica. Historiadors i arqueòlegs asseguren que van convertir-se en símbol de poder i d'estatus social. Però, a més, també gaudien d’uns considerables atributs simbòlics, tant en l’imaginari religiós com en els valors d’una societat fortament jerarquitzada.
El cavall, omnipresent, apareix com a símbol de poder i d’estatus social, com a emblema que significa a les estirps aristocràtiques. D’aquest fet en tenim evidències arqueològiques documentades en diferents jaciments, com la Fortalesa dels Vilars d’Arbeca, a les Garrigues o al jaciment d’Ullastret, al Baix Empordà.
Organització: Grup d’Investigació Prehistòrica de la Universitat de Lleida, Fundació Pública Institut d’Estudis Ilerdencs, Diputació de Lleida
Col·laboració: Vicerectorat d’Activitats Culturals (UdL), Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ajuntament d’Arbeca, Associació d’Amics de Vilars i la Ruta dels Ibers del Museu d’Arqueologia de Catalunya.