La manca de referències a divinitats ibèriques i els pocs noms que s'han conservat és degut a la ràpida assimilació dels déus locals ibèrics als d'origen mediterrani. A la ciutat ibèrica d’Ullastret només s’han identificat la representació de dues divinitats: la deessa Demèter i el déu Bes.
D'entre els rituals ibers en destaca el fenomen dels caps tallats, molt comú en el món ibèric septentrional i al sud de la Gàl·lia. Aquest consisteix en l’exhibició del caps dels enemics vençuts juntament amb les seves armes amortitzades. Aquests caps eren clavats en llocs molt preeminents de la ciutat per tal que tota la població pogués veure aquests trofeus de guerra que simbolitzaven el poder de les elits.
El ritual funerari d'enterrament es basava en la cremació dels cossos. Les restes humanes eren sovint rentades i esmicolades i es guardaven en una urna funerària. Aquesta s’enterrava generalment en una petita fossa feta al terra en la que també es col·locaven les ofrenes fetes al difunt i el seu aixovar personal.
Els llocs destinats a necròpolis no estaven allunyats dels poblats i de les ciutats. En aquest sentit, la única necròpolis vinculada amb la ciutat ibèrica d’Ullastret està situada al Puig de Serra, a Serra de Daró, on es troba una petita elevació situada a uns 400 m al nord-oest de l’assentament de l'Illa d'en Reixac i a la banda oriental del camí d’Empúries.